Testen en doortoetsen
 

Signaleren van hoogbegaafdheid bij kinderen is belangrijk.
Vaak ervaren ouders dat hun kind een ontwikkelingsvoorsprong heeft. Ook vanuit school kan worden aangegeven dat het kind een voorsprong heeft. Soms is het een wisselwerking tussen ouders en school. Een test kan zekerheid bieden. 

Een test geeft informatie over het IQ van een kind op dat moment. Een test geeft geen informatie over hoe ver het kind is met bijvoorbeeld het vak rekenen. Daarvoor is het nodig om het kind door te toetsen.
Het is belangrijk dat een kind, ongeacht de uitslag van de IQ test, stof krijgt aangeboden passend bij zijn of haar niveau. Daardoor zal een kind eerder gemotiveerd blijven voor schoolse activiteiten. Het belangrijkste is echter dat een kind, ook door de aangeboden leerstof, zich gekend voelt in wie hij of zij is. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van een positief zelfconcept. 

Het ontwikkelen van een positief zelfconcept is voor iedereen belangrijk. Bij Zoleerjemeer richten we ons daarom niet alleen op kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong. In Nederland wonen een paar duizend kinderen die niet naar school gaan. Wij willen ouders helpen bij het realiseren van onderwijs op maat. Wij kunnen uw kind doortoetsen en u helpen bij het maken van een programma aangepast aan het niveau van uw kind.

Doortoetsen van uw kind kan via Zoleerjemeer.
Daarvoor kunt u terecht bij mevrouw de Jong van Zoleerjemeer.
Mevrouw de Jong heeft jarenlang ervaring in het begeleiden van kinderen op verschillende niveau's. 
Mocht u hier gebruik van willen maken dan verwijs ik u naar ons contactformulier. 

Website Design By Vivid in Jacksonville, Florida